Adenosine

Adenosine

1. Nama Produk: Adenosine
2. Bahan Aktif: Adenosina
3. CAS: 58-61-7
4. Formula molekul: C10H13N5O4
5. Kesucian: 99%

Berbual sekarang

Maklumat produk


Adenosine adalah nukleosida yang terdiri daripada molekul adenin yang dilekatkan pada molekul gula ribosa (ribofuranose) melalui ikatan β-N9-glikosid.

Adenosin memainkan peranan penting dalam proses biokimia, seperti pemindahan tenaga - sebagai adenosin triphosphat (ATP) dan adenosin difosfat (ADP) - serta transduksi isyarat sebagai adenosine monophosphate kitaran, cAMP.

Ia juga merupakan perencat neurotransmiter, yang dipercayai memainkan peranan dalam mempromosikan tidur dan menahan keghairahan, dengan tahap yang meningkat dengan setiap jam organisme terjaga.Adenosine

Penerangan Produk Adenosine

Nama Produk

Adenosine

Bahan-bahan aktif

Adenosine

Sinonim

/

CAS NO.

58-61-7

Ketumpatan

2.1 ± 0.1 g / cm3

Formula molekul

C10H13N5O4

Berat Molekul

267.241

Kesucian

99%

Takat lebur

234-236ºC

Takat didih

676.3 ± 65.0 ° C pada 760 mmHg

Titik kilat

362.8 ± 34.3 ° C

Rupa

Serbuk putih

Adenosine powder Fungsi & Aplikasi Adenosin

Adenosine adalah nukleosida endogen di seluruh sel manusia terus ke dalam miokardium oleh fosforilasi menghasilkan adenylate yang terlibat dalam metabolisme tenaga miokardium. Adenosine juga menghadiri pembesaran saluran koronari, meningkatkan aliran darah.

Adenosin memainkan peranan fisiologi dalam sistem kardiovaskular dan banyak sistem dan organisasi badan. Adenosine digunakan dalam sintesis adenosine triphosphate, adenosine (ATP), adenine, adenosine, vidarabine intermediates penting.

Mekanisme

Adenosine memainkan peranan penting dalam biokimia, termasuk bentuk pemindahan adenosin monophosphate (cAMP) untuk transmisi isyarat dan sebagainya, termasuk adenosin trifosfat (ATP) atau adeno-bisfosfat (ADP). Di samping itu, adenosine adalah perencat neurotransmitter (perencatan neurotransmitter), boleh menggalakkan tidur.

Penyelidikan Akademik

Dalam majalah "Natural - Medicine" (Nature Medicine) 23 Disember, kajian baru menunjukkan bahawa kompaun akan membantu kita untuk mengurangkan otak tidur dan penyakit otak lain. Penyakit Parkinson Rangsangan otak dalam kejayaan sangat penting. Kajian ini menunjukkan bahawa: otak yang mengantuk boleh membawa kepada kompaun - Adenosine adalah kesan rangsangan otak yang mendalam (DBS) kesan utama. Teknologi untuk rawatan penyakit Parkinson dan pesakit dengan gegaran yang teruk, kaedah ini juga dicuba untuk rawatan kemurungan yang teruk.

 NMDA

Sila yakinkan borong adenosina bukan gmo yang sihat untuk dijual secara dalam talian. Kami dikenali sebagai salah satu pengilang profesional dan pembekal. Menawarkan perkhidmatan dalam talian yang baik dengan harga yang kompetitif, dialu-alukan untuk membeli ekstrak tumbuhan pukal berkualiti dalam stok dari kilang kami.
Sepasang:tidak Seterusnya:NAD + Powder

Siasatan