Asid N-Methyl-D-aspartic

Asid N-Methyl-D-aspartic

1. Nama Produk: Asid N-Metil-D-aspartik
2. Bahan Aktif: Asid N-Methyl-D-aspartik
3. CAS: 6384-92-5
4. Formula molekul: C5H9NO4
5. Kesucian: 99%

Maklumat produk


Asid N-methyl-D-aspartic (NMDA), merupakan derivatif asid amino yang bertindak sebagai agonis khusus di reseptor NMDA dan oleh itu meniru tindakan glutamat neurotransmitter pada reseptor itu. Berbeza dengan glutamat, NMDA mengikat dan mengawal reseptor NMDA hanya, tanpa kesan pada reseptor glutamat lain

D-Galactose

Penerangan Asid N-Methyl-D-aspartic

Nama Produk

Asid N-Methyl-D-aspartik

Bahan-bahan aktif

Asid N-Methyl-D-aspartik

Sinonim

/

CAS NO.

6384-92-5

Ketumpatan

1.3 ± 0.1 g / cm3

Formula molekul

C5H9NO4

Berat Molekul

147,129

Kesucian

99%

Takat lebur

187-192 ° C

Takat didih

258.2 ± 30.0 ° C pada 760 mmHg

Titik kilat

110.0 ± 24.6 ° C

Rupa

Serbuk putih

N-Methyl-D-Aspartic acid powder Fungsi & Aplikasi asid N-Metil-D-aspartik

Asid N-Methyl-D-Aspartik adalah reseptor yang sedikit diketahui dalam neuron dan organ-organ yang mengatur tubuh badan hormon. Ia telah dianggap bertanggungjawab untuk peningkatan luar biasa output hormon yang dialami semasa akil baligh, yang mengakibatkan perkembangan otot dan seksual yang pesat. Keadaan hormon ini adalah sangat dikehendaki untuk membina jisim otot dan juga berguna dalam meningkatkan setiap aspek prestasi seksual. Reseptor yang baru ditemui ini, apabila diaktifkan secara aktif oleh bahan berasaskan asid amino yang dipanggil NMDA, menimbulkan ketinggian yang mendalam mengedarkan hormon anabolik.
1. NMDA boleh menyertai sistem neuroendokrin hipotalamus-neurohypophysial. NMDA dengan kepekatan yang sesuai jelas dapat meningkatkan rembesan sel saraf hipotalamus SS dan ekspresi mRNA, meningkatkan tahap Ca2 + dalam sel dan kepekatan CAMP yang lebih rendah.
2. NMDA memainkan peranan penting dalam regulasi neuroendokrin. NMDA dengan tumpuan yang sesuai boleh menjejaskan sistem endokrin organisma, terutama menggalakkan rembesan hormon (GH) secara signifikan terhadap organisma haiwan untuk meningkatkan GHlevel darah.
3. NMDA boleh menjejaskan aktiviti percambahan sel dengan menghalang sintesis DNA sel PC12. Jadi ia boleh digunakan untuk ubat antikanker.
4. NMDA dengan konsentrasi yang sesuai dapat mempromosikan hormon pertumbuhan dalam adenohypophysis haiwan, erythropoietin pituitari kuning. Ia boleh digunakan sebagai makanan tambahan baru dengan promosi pertumbuhan yang cekap.
5. NMDA boleh digunakan sebagai aditif makanan berfungsi baru.


 NMDA

Sila yakinkan borong asid n-methyl-d-aspartic yang tidak sihat untuk dijual dalam talian. Kami dikenali sebagai salah satu pengilang profesional dan pembekal. Menawarkan perkhidmatan dalam talian yang baik dengan harga yang kompetitif, dialu-alukan untuk membeli ekstrak tumbuhan pukal berkualiti dalam stok dari kilang kami.
Sepasang:tidak Seterusnya:NAD + Powder

Siasatan