Nystatin semula jadi

Nystatin semula jadi

1. Nama Produk: Nystatin
2. Bahan Aktif: Nystatin
3. CAS: 1400-61-9
4. Formula molekul: C47H75NO17
5. Kesucian: 99%

Berbual sekarang

Maklumat produk


Nystatin adalah ubat antikulat. Ia digunakan untuk merawat jangkitan Candida pada kulit termasuk ruam lampin, thrush, candidiasis esophageal, dan jangkitan yis faraj. Ia juga boleh digunakan untuk mencegah candidiasis pada mereka yang berisiko tinggi. Nystatin boleh digunakan oleh mulut, dalam vagina, atau digunakan pada kulit.

Seperti amphotericin B dan natamycin, nystatin mengikat kepada ergosterol, komponen utama membran sel kulat. Apabila terdapat dalam kepekatan yang mencukupi, ia membentuk liang-liang dalam membran yang membawa kepada kebocoran K + dan kematian kulat. Ergosterol agak unik untuk kulat, jadi ubat tidak mempunyai kesan bencana sedemikian pada haiwan.

Nystatin powder

Penerangan Produk Nystatin

Nama Produk

Nystatin

Bahan-bahan aktif

Nystatin

Sinonim

/

CAS NO.

1400-61-9

Ketumpatan

0.9 ± 0.1 g / cm3

Formula molekul

C47H75NO17

Berat Molekul

276.414

Kesucian

99%

Takat lebur

> 155 ° C (dec.)

Takat didih

400.2 ± 14.0 ° C pada 760 mmHg

Titik kilat

297.0 ± 15.2 ° C

Rupa

Serbuk kuning

Nystatin Fungsi & Aplikasi Nystatin


1. Nystatin sering digunakan sebagai profilaksis pada pesakit yang berisiko untuk jangkitan kulat.

2. Ia ditetapkan dalam unit, dengan dos yang berbeza-beza dari 100,000 (untuk jangkitan oral) hingga 1 juta (untuk yang usus). Kerana ia tidak diserap dari usus, ia selamat untuk kegunaan lisan dan tidak mempunyai masalah interaksi ubat.

3. Ia juga digunakan dalam biologi sel sebagai perencat laluan endocytosis rakit-caveolae pada sel mamalia, pada kepekatan sekitar 3 μg / mL.

4. Dalam kes tertentu, nystatin telah digunakan untuk mencegah penyebaran acuan pada objek seperti karya seni. Sebagai contoh, ia telah digunakan untuk lukisan panel kayu yang rosak akibat Banjir Sungai Arno pada tahun 1966 di Florence, Itali.

Nystatin juga digunakan sebagai alat oleh saintis melakukan rakaman electrophysiologic patch "berlubang" patch-clamp sel. Apabila dimuatkan dalam pipet rakaman, ia membolehkan pengukuran arus elektrik tanpa membasuh kandungan intraselular, kerana ia membentuk liang-liang dalam membran sel yang dapat ditanggung oleh hanya ion monovalen.


natural Nystatin

Sepasang:tidak Seterusnya:NAD + Powder

Siasatan