Serbuk Asid Tranexamic

Serbuk Asid Tranexamic

1. Nama Produk: Asid Tranexamic
2. Bahan Aktif: Asid Tranexamic
3. CAS: 1197-18-8
4. Formula molekul: C8H15NO2
5. Kesucian: 99%

Maklumat produk

Asid tranexamic adalah turunan sintetik asid amino lisin.

Asid tranexamic adalah antifibrinolytic yang secara bersaing menghalang pengaktifan plasminogen kepada plasmin, molekul yang bertanggungjawab terhadap penurunan fibrin. Asid tranexamic mempunyai kira-kira 8 kali aktiviti antifibrinolitik daripada asid analog, ε-aminocaproic yang lebih tua.Tranexamic acid

Deskripsi Produk asid Tranexamic

Nama Produk

Asid Tranexamic

Bahan-bahan aktif

Asid Tranexamic

Sinonim

/

CAS NO.

1197-18-8

Ketumpatan

1.1 ± 0.1 g / cm3

Formula molekul

C8H15NO2

Berat Molekul

157.210

Kesucian

99%

Takat lebur

> 300 ° C (lit.)

Takat didih

300.2 ± 15.0 ° C pada 760 mmHg

Titik kilat

135.4 ± 20.4 ° C

Rupa

Serbuk putih

Tranexamic acid POWDER Fungsi & Aplikasi asid Tranexamic

Asid tranexamic sering digunakan dalam pembedahan dengan risiko kehilangan darah yang tinggi seperti jantung, hati, prosedur vaskular dan ortopedik yang besar. Borang lisannya kini sedang dinilai untuk digunakan dalam keadaan pesakit luar yang melibatkan pendarahan berat.
Trauma
Asid tranexamic telah dijumpai untuk mengurangkan risiko kematian pada orang yang mengalami pendarahan yang ketara akibat trauma. Walau bagaimanapun, ia sebenarnya boleh meningkatkan risiko kematian akibat pendarahan jika diberikan lebih daripada 3 jam selepas kecederaan.
Pembedahan jantung
Asid tranexamic biasanya digunakan dalam pembedahan jantung, baik dengan dan tanpa pintasan kardiopulmoner. Ia menggantikan aprotinin.
Pembedahan ortopedik
Asid tranexamic digunakan dalam pembedahan ortopedik untuk mengurangkan kehilangan darah. Ia adalah nilai yang terbukti dalam pembersihan bidang pembedahan dan mengurangkan kehilangan darah pra dan pasca operasi. Saliran dan bilangan pemindahan akan dikurangkan.

Pendarahan haid
Digunakan sebagai rawatan non-hormonal pertama pendarahan rahim yang tidak berfungsi, dan pendarahan berat yang berkaitan dengan fibroid rahim. Satu kajian baru-baru ini menunjukkan pesakit yang dirawat dengan asid tranexamic lebih cenderung untuk mengembangkan trombosis dan nekrosis dalam fibroid mereka dan mungkin menyebabkan sakit dan demam.
Pergigian
Asid tranexamic digunakan dalam pergigian dalam bentuk mulut 5% bilas selepas ekstraksi atau pembedahan pada pesakit dengan masa pendarahan yang berpanjangan, contohnya dari gangguan yang diperoleh atau diwarisi.
Penggunaan lain obstetrik, asid tranexamic digunakan selepas penghantaran untuk mengurangkan pendarahan, sering dengan syntocinon / oxytocin dan urutan fundal.

Dalam hemofilia

Asid tranexamic juga berguna dalam rawatan pendarahan sebagai rawatan kedua selepas faktor VIII pada pesakit (contohnya pengekstrakan gigi).

Kesan pemutihan
Kajian klinikal selama bertahun-tahun telah membuktikan bahawa asid tranexamic dapat mencairkan tempat dengan berkesan dan cepat, yang membantu untuk menunjukkan kulit putih dan cerah yang sempurna. Kesan asid tranexamic adalah kira-kira 50 kali lebih banyak daripada Vitamin C, dan 10 kali lebih tinggi daripada AHA. Had konsentrasi penggunaan adalah 2% -3%, dan dalam kosmetik, jumlahnya adalah sekitar 0.5%


Tranexamic acid SKIN CARE
Sila yakin untuk memborong serbuk asid tranexamic non-gmo yang tidak boleh dijual secara online. Kami dikenali sebagai salah satu pengilang profesional dan pembekal. Menawarkan perkhidmatan dalam talian yang baik dengan harga yang kompetitif, dialu-alukan untuk membeli ekstrak tumbuhan pukal berkualiti dalam stok dari kilang kami.
Hot Tags: serbuk asid tranexamic, pengeluar, pembekal, kilang, borong, pukal, dalam talian, harga, beli, dalam saham, bukan gmo, untuk dijual
Sepasang:tidak Seterusnya:NAD + Powder

Siasatan

You Might Also Like