Manfaat Kesihatan Serbuk Lemon

- Feb 14, 2020-

Serbuk lemon, juga dikenali sebagai serbuk buah limau, mengandungi sejumlah besar vitamin C, asid sitrik dan vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, besi, sodium, kalsium, magnesium, fosforus, kalium, karoten, dan antosianin.

1. Pakar yang membersihkan kulit mengatakan bahawa limau kaya dengan vitamin dan unsur pemakanan yang kaya. Membasuh muka anda dengan serbuk lemon kering mempunyai kesan pembersihan dan pelembab kulit, mengeluarkan bintik hitam, dan mengeluarkan kotoran.

2. Membuat nada kulit walaupun

Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa buah sitrus mengandungi bahan-bahan berasid yang boleh mengurangkan pigmentasi dan kebodohan dalam kulit. Asid sitrik bubuk tulen tulen membantu vitamin menembusi kulit lebih cepat.

lemon powder (2)

3.Brighten kuku anda

Campurkan tiga sudu minyak zaitun dengan jumlah serbuk lemon kuning yang sesuai untuk menghapuskan kuku, yang akan membuat kuku berkilau. Ini kerana bahan asid dalam serbuk lemon semulajadi boleh mengeluarkan lampiran pada kuku dan menjadikannya lebih bersih, manakala minyak zaitun dapat membantu melembapkan.

4. Keratin kulit yang kerap

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, limau boleh dengan lembut menghapus keratin wajah. jadi ia juga sesuai untuk kulit sendi kering dan kasar. Ambil jumlah serbuk soda dan serbuk lemon yang sesuai dan kacau dengan sedikit air sehingga menjadi pes. Gunakannya untuk menggosok siku, keluarkan kulit keratin kering, bilas dengan air, dan kemudian gunakan air madu untuk menggosok untuk melembapkan.

5.Repair selepas pendedahan matahari

Lemon mengandungi sejumlah besar vitamin C. Ia diketahui bahawa VC mempunyai kesan pemutihan yang baik. Menggunakan serbuk lemon dan air untuk melaraskan pes untuk menggosok bahagian kulit yang perlu melanin melanin dengan berkesan dapat memperbaiki penyamakan. Anda boleh bertahan selama beberapa minit setiap hari sehingga gejala hilang.

Nama: Chris Sun E-mel : sales03@syextract.com

Tel: + 86-029-88606113 Whatsapp: 0086-177-9201-2531

Sepasang:Kesan Alga Spirulina Sihat pada Penyakit Lambung Seterusnya:Cara memilih serbuk spirulina yang berkualiti tinggi