Cara memilih serbuk spirulina yang berkualiti tinggi

- Jan 05, 2020-


Cara memilih serbuk spirulina yang berkualiti tinggi

1. Lihat warna. 100% semulajadi semulajadi, tanpa mengira serbuk, tablet, kapsul diuji dalam tepung alga hijau gelap sedikit kuning. Spirulina yang diproses sangat kering dan mudah menyerap kelembapan. Selepas menyerap kelembapan, ia secara beransur-ansur menjadi hijau dan mudah diracun. Spirulina ini berbahaya kepada badan.

2. Bau. Spirulina mempunyai alga khas atau bau laut yang mencurigakan. Tanpa bau ini, spirulina atau bahan baku tepung alga yang disimpan dalam jangka panjang tidak boleh diproses. Tetapi bau busuk mungkin akan menjadi produk yang lebih rendah.

3. Lihat kekerasan. Untuk produk tablet spirulina, pilihlah tangannya, tablet spirulina yang lebih keras akan dilabuhkan dengan bahan-bahan lain, dan plumbium tangan berkualiti tinggi boleh dipisahkan.

image

4. Rasa. Spirulina merasakan umami dan biasanya sedikit alkali. Jika alkali lebih berat, ia adalah kurang baik. Di samping itu, produk yang diperbuat daripada 100% spirulina perlu melekit.

5. Pemerhatian larut air. Masukkan serbuk atau tablet spirulina ke dalam gelas dengan air tulen, larut, dan perhatikan warna air. Sekiranya ia berkualiti, air harus hijau dan beransur-ansur berubah menjadi biru selepas setengah jam.

6. Pembungkusan. Sebahagian daripada komponen pemakanan spirulina diasingkan dari udara, seperti phycocyanin dan karotena. Oleh itu, kita mesti mempunyai penyumberluaran kelembapan dan penebat cahaya

Dipasang. Eksperimen saintifik menunjukkan bahawa pigmen alga biru kehilangan 50% dalam 15 minit di bawah cahaya matahari langsung, dan pada dasarnya hilang dalam masa 3 bulan tanpa pengedap. Oleh itu, untuk mengelakkan sentuhan langsung dengan cahaya dan udara, dan untuk memastikan bahawa nutrien tidak hilang, pengeluar spirulina antarabangsa yang besar biasanya menggunakan beg kecil aluminium foil.


Nama: Chris Sun E-mel : sales03@syextract.com

Tel: + 86-029-88606113 Whatsapp: 0086-177-9201-2531


Sepasang:Manfaat Kesihatan Serbuk Lemon Seterusnya:Benifit Kesihatan Allicin