Bagaimana untuk makan Spirulina?

- Jan 15, 2020-

Produk Spirulina datang dalam banyak bentuk. Serbuk spirulina boleh dicampur dengan sos buah-buahan dan sayur-sayuran, dan tablet dan kapsul mudah diakses pada bila-bila masa.

Serbuk Spirulina adalah serbuk tulen hitam-hijau atau biru-hijau, serbuk 100% tanpa zarah berbulu, boleh ditambah kepada banyak hidangan untuk meningkatkan kandungan protein dan vitamin. Serbuk Spirulina baik untuk sup, roti, salad, dan lain-lain. Anda boleh memasak makanan dengan hijau gelap jika anda tidak memakan banyak serbuk. Seperti banyak makanan semulajadi, spirulina memanaskan nutrien yang kaya, jadi ia harus dipanaskan seketika apabila membuat makanan.

Cara paling mudah untuk menikmati serbuk spirulina adalah untuk menambahnya kepada jus buah dan sayuran kegemaran anda dalam pengisar makanan. Jumlahnya boleh secara beransur-ansur diselaraskan dari kecil ke besar. Ramai pemakan biasa makan 10 gram serbuk spirulina setiap kali mereka meminum minuman.

459187600-H

Beberapa cadangan yang berguna:

① Jangan letakkan sudu basah ke dalam botol serbuk spirulina, atau langsung tuangkan sesudu serbuk spirulina ke dalam cecair, dan tambah perlahan-lahan sambil kacau untuk mengelakkan pemeluwapan.

② Serbuk spirulina kering akan menyerap kelembapan. Selepas digunakan, ketatkan penutup botol dengan ketat.

③ Ia tidak perlu dimasukkan ke dalam peti sejuk, tetapi ia perlu diletakkan di tempat yang sejuk, kering dan gelap.

Serbuk Spirulina mungkin tidak mudah untuk dimakan secara langsung, kerana spirulina mempunyai bau tertentu, dan spirulina serbuk tidak mudah ditelan.

Adalah disyorkan bahawa anda campurkan serbuk spirulina dengan air suam, tentu saja, jika anda menggunakan madu secukup rasa, atau tambah serbuk spirulina ke bubur;

Adalah lebih baik untuk meletakkan sudu serbuk spirulina dalam cawan, kemudian tambah 15-20 ml madu, atau tambah 100 ml air madu dan kacau dengan baik. Ingat untuk tidak menggunakan air suhu tinggi lebih daripada 45 darjah.

Nama: Chris Sun E-mel : sales03@syextract.com

Tel: + 86-029-88606113 Whatsapp: 0086-177-9201-2531

Sepasang:Adakah spirulina benar-benar Superfood? Seterusnya:Apa serbuk blueberry beku-kering?