Meningkatkan kesan spirulina alga yang sihat pada anemia

- Dec 28, 2019-

Protein adalah bahan mentah utama sel darah merah. Apabila badan manusia kurang protein, sel darah merah akan berkurang, yang akan menyebabkan tubuh mengalami gejala anemia. Pada masa yang sama, apabila pengambilan besi tidak mencukupi, hemoglobin tidak akan disintesis, mengakibatkan anemia kekurangan zat besi. Tubuh manusia juga memerlukan tembaga untuk menyertai penyerapan zat besi. Tanpa itu, besi tidak dapat memasuki sel manusia untuk menyertai sintesis heme, yang menyebabkan orang menghasilkan anemia kekurangan zat besi. Vitamin E melindungi asid lemak tak tepu dalam lapisan luar sel darah merah daripada dimusnahkan oleh peroksida, sekali gus mengurangkan kehilangan sel darah merah.

Dan sesetengah orang telah menambah banyak besi, tetapi anemia lebih serius? Sebabnya ialah banyak zat besi memusnahkan vitamin E, tetapi ia mengurangkan jumlah sel darah merah, yang akhirnya membawa kepada anemia yang lebih teruk.

spirulina protein powder

Serbuk alga spirulina yang sihat mengandungi sejumlah besar protein berasaskan tumbuhan, dan juga mengandungi besi, tembaga, vitamin E, asid folik dan vitamin B2, B12, B6, dan lain-lain. Unsur-unsur ini sering bermanfaat untuk anemia, dan kandungan yang tinggi vitamin B12 dapat membantu meningkatkan gejala anemia dan meningkatkan jumlah sel darah merah.

Anemia bukan sekadar masalah suplemen besi. Aktiviti kehidupan manusia adalah sangat rumit, dan banyak nutrien diselaraskan. Oleh itu, tubuh manusia perlu memastikan keseimbangan pelbagai nutrien untuk memastikan kesihatan badan.

Ganggang spirulina yang sihat adalah makanan hijau semulajadi yang paling menyeluruh dan paling banyak. Saya percaya bahawa ia boleh membawa bantuan tetap untuk kesihatan semua orang.

Nama: Chris Sun E-mel : sales03@syextract.com

Tel: + 86-029-88606113 Whatsapp: 0086-177-9201-2531

Sepasang:Apa itu Ekstrak Pueraria Mirifica? Seterusnya:Apakah serbuk Spirulina lakukan?