Apa itu serbuk Astaxanthin

- Oct 09, 2018-

Astaxanthinadalah keto-carotenoid. Seperti banyak karotenoid, astaxanthin adalah pigmen larut lipid. Astaxanthin didapati dalam projek, Yis, ikan salmon, trout, krill, udang, udang Krai, krustacea, dan bulu burung beberapa. Ia menyediakan warna merah-oren ikan salmon daging dan kerang masak warna merah. Struktur astaxanthin oleh sintesis digambarkan pada tahun 1975. Astaxanthin, tidak seperti beberapa carotenes dan seorang lain dikenali carotenoid, tidak ditukar kepada vitamin A (retinol) dalam tubuh manusia. Seperti lain-lain karotenoid, astaxanthin mempunyai diri terhad penyerapan secara lisan dan ketoksikan tersebut rendah melalui mulut bahawa Sindrom toksik tidak dikenali. In vitro, ia adalah sejenis antioksidan dengan aktiviti antioksidan yang sedikit lebih rendah dalam beberapa sistem model daripada karotenoid lain.Astaxanthinboleh digunakan sebagai suplemen pemakanan bertujuan untuk dimakan manusia, haiwan dan akuakultur.

astaxanthin powder 3_副本.jpg

Kesihatan Benifits Astaxanthin serbuk

Astaxanthin boleh digunakan di dalam makanan, suplemen kesihatan dan kosmetik kerana fungsi-fungsi berikut:
1. dengan fungsi makanan semulajadi pigmen, astaxanthin mempunyai nilai pemakanan yang kaya dan pewarna baik kesan.
2. Astaxanthin mempunyai pengoksidaan cemerlang menentang aktiviti, dari segi radikal yang sedang mencari-Cari aktiviti adalah 1000 kali lebih tinggi daripada di simpan semulajadi.
3.Astaxanthinboleh mencegah arteriosclerosis dan penyakit saudara.
4. Astaxanthin boleh digunakan sebagai aktiviti anti-kanser untuk mengukuhkan fungsi sistem imun.
5. meningkatkan kesihatan sistem saraf pusat.
6. memperhebatkan tenaga metabolisme organisma.


Xi'an Saiyang Bioteknologi Co, Ltd

Nama: Lee Jeli e-mel:sales01@syextract.com

Tel: +86-029-88606113 Skye: 381636769@qq.com Whatsapp: 0086-153-5370-1372Sepasang:Apa itu Amygdalin? Seterusnya:Benifit Kesihatan Ekstrak Reishi