Apakah Spirulina Powder?

- Dec 16, 2019-

Serbuk spirulina diperbuat daripada spirulina segar dengan pengeringan semburan, penciuman dan steril. Kehalusannya pada umumnya melebihi 80 mesh. Spirulina tulen berwarna merah jambu dan hijau gelap, dan ia berasa licin untuk disentuh. Spirulina tanpa penciuman atau menambah bahan lain akan mempunyai rasa kasar.

Spirulina adalah kelas tumbuhan yang lebih rendah, yang dipunyai oleh Cyanophyta, Oscilinaceae. Seperti bakteria, mereka tidak mempunyai nukleus sebenar dalam sel, jadi mereka juga dipanggil cyanobacteria. Cyanobacteria mempunyai struktur sel primitif dan sangat mudah. Mereka adalah organisme fotosintesis yang terawal di planet ini dan telah hidup di planet ini selama 3.5 bilion tahun. Ia tumbuh di dalam air, dan bentuknya dapat dilihat di bawah mikroskop sebagai filamen spiral, dengan itu namanya. Secara amnya, Spirulina platensis digunakan secara meluas dalam makanan kesihatan. Spesies Spirulina lain termasuk Spirulina maxima dan Spirulina platensis. Kandungan protein Spirulina platensis umumnya melebihi 65%.


165241961

Spirulina boleh dibahagikan kepada gred makanan, gred makanan, dan tujuan khas mengikut kegunaan yang berbeza. Serbuk spirulina yang diberi suapan biasanya digunakan dalam akuakultur dan pembiakan ternakan, dan serbuk spirulina gred makanan digunakan dalam makanan kesihatan dan ditambah kepada makanan lain untuk kegunaan manusia.


Nama: Chris Sun E-mel : sales03@syextract.com

Tel: + 86-029-88606113 Whatsapp: 0086-177-9201-2531

Sepasang:Spirulina Powder dan Kurangkan Berat Seterusnya:Apakah faedah kesihatan serbuk kolagen ikan?